Вихлопна система автомобіля позбавляється від шкідливих газів, які можуть пошкодити двигун. Вона очищає ці гази перш ніж випустити їх в повітря. Випускна система, яка працює правильно, виконує також ще одну функцію — знижує шум двигуна. Двигун внутрішнього згоряння, що змушує колеса автомобіля рухатись, створює потужний рев. Зважаючи на кількість автомобілів на дорогах, це було б величезною проблемою, якби не вихлопна система автомобіля.
Крім очищення відпрацьованих газів, що виділяються двигуном, вона знижує концентрацію токсичних речовин у вихлопі. Цей процес має відбуватися якомога тихіше та не впливати на потужність двигуна. Тож якщо ви помітили, що потужність падає, неприємний запах в салоні, перепади в роботі двигуна, можливо вам знадобиться
ремонт вихлопної системи. Щоб ваше авто якомога довше залишалось на ходу, не варто зволікати з діагностикою та ремонтом.
Вихлопна система авто

Склад

Будова випускної системи складається з кількох деталей, кожна з яких виконує важливі функції. Вона не лише виводить відпрацьовані гази, а й знижує рівень їх токсичності та зменшує шум. Починаючи від двигуна до вихлопної труби, вихлопна система має такі складники:

Функції

Функціонування системи вихлопу забезпечують кілька елементів, що відіграють важливу роль у злагодженій роботі авто. Це відбувається поетапно: в циліндри двигуна надходить пальне, де воно згорає, продуктом горіння є токсичні речовини. Під високим тиском вони рухаються в колектор, де всі токсичні речовини з’єднуються в єдиний потік. Далі — черга каталізатора, де вони піддаються хімічній реакції та виходять практично безпечними.
Зниження звуку в глушнику забезпечується завдяки великій металевій коробці, зі сталевих листів, з яких виготовляють заготовки та оболонки для нього. Під гідравлічним пресом йому надають потрібної форми. Форма секції забезпечує низький тиск на виході газів, розсіюючи енергію та знижуючи шум. В резонаторі глушника захована ще більш хитра технологія, де змінюється сама тональність звуку. Завдяки закону погашення звукових коливань, резонуються не приємні для людського вуха, звуки.

Ремонт вихлопної системи

Коли слід звернути увагу на випускну систему? Кожен водій зверне увагу на такі підозрілі симптоми:

  1. ревучі звуки під час експлуатації авто;
  2. авто стало потребувати більше пального;
  3. нестабільна робота двигуна;
  4. втрата звичного рівня потужності;
  5. неприємний запах в салоні;
  6. перепади в роботі двигуна навіть на холостому ходу.

Це є ознакою того, що потрібно перевірити авто у професіоналів. Адже лише фаховий огляд та ремонт зможуть гарантувати вам подальше користування автомобілем. Часто причинами таких несправностей є корозія, механічні пошкодження, перепади температури. Гофра або резонатор може прогоріти або розірватися, каталізатор забивається відходами горіння, часто елементи вихлопу піддаються механічним ударам, зруйнувати їх може потрапляння вологи на розпечену поверхню.
Не відкладайте, чим раніше ви звернетесь на сервіс обслуговування, тим більше шансів, що наслідки будуть мінімальними. Щоб отримати якісне технічне обслуговування існує Demi Motors Recycling! Ми працюємо, щоб вихлопна система у вашому авто функціонувала!